פטריה טיבטית או פיטריה יוגית
היום קבלתי לראשונה קופסה עם נוזל מוזר, מין תערובת של קוטג' עם חלב, מאד לא ברור ומשונה.
מכר שלי שותה מידי יום לאחר הארוחה את היוגורט הטיבטי הזה, והסביר כי יש לו תכונות רפואיות מדהימות.
ראשית אציין כי אין לי בעיה רפואית כזו או אחרת (תודה לאל!!) אבל התחלתי לשוטט באינטרנט ורכזתי עבורכם מידע הנוגע לאותה תופעה שלה יש שמות רבים: פיטריה טיבטית, פטריה יוגית או הקסם היוגי ועוד כאלה.
איך זה נראה?
אז ככה כפי שתארתי חלב עם מין גושים כמו תערובת קוטג' וחלב, הריח לא נורא כמו שפותחים "אשל" או "גיל" של תנובה.
מה עושים עם זה?
טוב, זה כבר סיפור אחר ואני אנסה להעביר מה שלמדתי עד כה.
הפיטריה שנראית כמו הגרגרים שבתמונה גדלה בחלב (אל תצפו כמוני לפיטריה שרואים ביער) פיטריה זה התרבות של חיידקים, לפעמים "טובים" ולפעמים "רעים" ואלו שכאן הם ה"טובים" לפחות ממה שאמרו לי (אל תשכחו היום קבלתי את הגברת).
את התופעה הזו מקבלים ממישהו (כי לא מצאתי מקום במוכרים אותה) ותמצאו לכם אחד שכזה עד שלי יהיה מספיק לכל אלה שרוצים לנסות. שמים את הפטריה בכוס זכוכית ושופכים עליה חלב ביחס של חצי כוס חלב (1-3%) לכל כף של פיטריה (הדבר המוצק שנראה כמו קוטג' בתמונה משמאל). מכסים בבד נושם (סדין נקי, חיתול של פעם לא משומש) ומשאירים בחוץ- כן לא בקירור אלא בטמפרטורת החדר.
אחרי 18-20 שעות מתפתחת הפטריה ואיתה כל היוגורט שאנו נשתה.
מה שותים?
את הפיטריה והחלב שהכנו לפני 24 שעות בערך יש לסנן במסננת צפופה (כמו זו שמסננים אורז או סולת) יש לסננן היטב ולשמר את הפיטריה הגושית להמשך הפיתוח והייצור של היוגורט שלנו, אבל לא לפני ששוטפים תחת זרם מים לא חזק את הגרגרים של הפטריה, אותם מכניסים לכוס זכוכית ושופכים עליהם חלב כמו קודם.
רגע אולי לא הסברתי טוב, את מה שסננתם אתם בעצם שותים וזה היוגורט המדובר שמכיל את כל אותן תכונות מיוחדות שאותו מכר מספר עליהם.
חכו למחר ואני אספר לכם על הטעם והחוויה.
מכר שלי שותה מידי יום לאחר הארוחה את היוגורט הטיבטי הזה, והסביר כי יש לו תכונות רפואיות מדהימות.
ראשית אציין כי אין לי בעיה רפואית כזו או אחרת (תודה לאל!!) אבל התחלתי לשוטט באינטרנט ורכזתי עבורכם מידע הנוגע לאותה תופעה שלה יש שמות רבים: פיטריה טיבטית, פטריה יוגית או הקסם היוגי ועוד כאלה.
איך זה נראה?
אז ככה כפי שתארתי חלב עם מין גושים כמו תערובת קוטג' וחלב, הריח לא נורא כמו שפותחים "אשל" או "גיל" של תנובה.
מה עושים עם זה?
טוב, זה כבר סיפור אחר ואני אנסה להעביר מה שלמדתי עד כה.
הפיטריה שנראית כמו הגרגרים שבתמונה גדלה בחלב (אל תצפו כמוני לפיטריה שרואים ביער) פיטריה זה התרבות של חיידקים, לפעמים "טובים" ולפעמים "רעים" ואלו שכאן הם ה"טובים" לפחות ממה שאמרו לי (אל תשכחו היום קבלתי את הגברת).
את התופעה הזו מקבלים ממישהו (כי לא מצאתי מקום במוכרים אותה) ותמצאו לכם אחד שכזה עד שלי יהיה מספיק לכל אלה שרוצים לנסות. שמים את הפטריה בכוס זכוכית ושופכים עליה חלב ביחס של חצי כוס חלב (1-3%) לכל כף של פיטריה (הדבר המוצק שנראה כמו קוטג' בתמונה משמאל). מכסים בבד נושם (סדין נקי, חיתול של פעם לא משומש) ומשאירים בחוץ- כן לא בקירור אלא בטמפרטורת החדר.
אחרי 18-20 שעות מתפתחת הפטריה ואיתה כל היוגורט שאנו נשתה.
מה שותים?
את הפיטריה והחלב שהכנו לפני 24 שעות בערך יש לסנן במסננת צפופה (כמו זו שמסננים אורז או סולת) יש לסננן היטב ולשמר את הפיטריה הגושית להמשך הפיתוח והייצור של היוגורט שלנו, אבל לא לפני ששוטפים תחת זרם מים לא חזק את הגרגרים של הפטריה, אותם מכניסים לכוס זכוכית ושופכים עליהם חלב כמו קודם.
רגע אולי לא הסברתי טוב, את מה שסננתם אתם בעצם שותים וזה היוגורט המדובר שמכיל את כל אותן תכונות מיוחדות שאותו מכר מספר עליהם.
חכו למחר ואני אספר לכם על הטעם והחוויה.
היום השלישי
טוב לא מדובר בסרט עצמו אבל בהחלט אצלי בבטן עובר סרט.
מחכים 20 שעות לפחות אבל לא יותר מ- 48 שעות. מסננים את היוגורט (שאותו שותים).
שוטפים את יתרת היוגורט מהפטריה לשימוש חוזר ל- 24 השעות הבאות.
בהצלחה!!
אני מפריח באופן חופשי ואני מבין שיש לי עוד לפחות שבוע של הפרחות (ממש מגעיל מצידי).
אני כבר שולט בכל רזי הסינון והשטיפה ואפילו יש לי תמונות מעודכנות של הביצועים שלי במזיגה, סינון ושטיפה.
היוגורט בהחלט טעים לי ואני שותה אותו בלילה לאחר ארוחת ערב, ככה לפחות רק שניים סובלים.
בקשר לשיפור החשק המיני - לא יודע? קצת קשה ב"אוירה" שנוצרה.
להשתמע בעידכון הבא..
אגב זו הפטריה שלי:
עליה שופכים חלב ביחס של חצי כוס חלב לכף פטריה
מחכים 20 שעות לפחות אבל לא יותר מ- 48 שעות. מסננים את היוגורט (שאותו שותים).
שוטפים את יתרת היוגורט מהפטריה לשימוש חוזר ל- 24 השעות הבאות.
בהצלחה!!
שבועיים אחרי
טוב, המצב הרבה יותר טוב מכל הבחינות, ראשית אני יותר מקצועי בקטע של לטפל בחברה החדשה שלי, לא שאין לי אשה ושלושה ילדים, אלא זה סוג של השתעבדות, שיש בו מן הטוב, הפטריה בהחלט שינתה משהו, בהרגשה הכללית, בערנות ואולי זה סתם פסיכולוגי, או שלא, מבחינת מטבוליזם מוגבר מה שגם ככה היה לי חל שיפור ניכר ואני לא נופח, או פורח או איך שתקראו לזה.
נכון שיש קטעים של פנאטיות שנגמר החלב והולכים לשכנים (לא קרה לי לפני כן), ועכשיו חס וחלילה (תמות לי הפטריה).
אני אוהב את היוגורט הזה והוא טעים לי, ומי שטעם ממנו רוצה גם- אגב מצאתי את עצמי נותן לשני קרובי משפחה כי פשוט הפטריה גדלה מהר וזה נחמד מצדה..
אגב כך היא נראית היום.
ביי, עד לעדכון הבא..
האם הפטריה הזו גדלה רק במזג אויר מסוים ובאזור מסוים - טיבט? בכל מקרה, אני שמחה שאתה חש בטוב יותר ונראה לי אשתדל לאמץ לעצמי גם פטריה כזו.
השבמחקמחפשת פטריה (גרגירי קפיר) באזור הצפון, קרית טבעון והסביבה.
השבמחקניתן להשיג אותי מייל
johannashanir@gmail.com
תודה!
נשמע קצת הזוי אבל לפחות זה טבעי לחלוטין ועדיף על כימיקלים. יש לך תחזית שבועית של השינויים שהיא אמורה לעבור בשבוע?
השבמחקקבלתי לפני 3 ימים את הפטריה והשארתי אותה סגורה בתןך הקופסה
השבמחקויש לה ריח לא נעים ממנה.
האם היא מתה?
קודם כל לשטוף אותה היטב היטב ולנסות איתה שלב נוסף.
מחקאם תוך 12 שעת מתחיל להתגבש מרקם סמיך בעל ריח סביר ונעים יחסית הפטריה עוד לא התקלקלה ורק היוגורט ממנה החמיץ והסריח.
קודם כל לשטוף אותה היטב היטב ולנסות איתה שלב נוסף.
מחקאם תוך 12 שעת מתחיל להתגבש מרקם סמיך בעל ריח סביר ונעים יחסית הפטריה עוד לא התקלקלה ורק היוגורט ממנה החמיץ והסריח.
שלום, אנחנו טבעונים ואיננו צורכים חלב חיות.
השבמחקהאם ניתן לגדל את הפטרייה גם בחלב אם?
תודה
לא הבנתי את הקטע. חלב חיות לא אבל חלב אדם כן? נו ומה ההבדל?
מחקלא הבנתי את הקטע. חלב חיות לא אבל חלב אדם כן? נו ומה ההבדל?
מחקבכל מיני מקומות שקראתי, מוסבר שלא מומלץ שפטריית הקפיר תבוא במגע עם מתכת.
השבמחקלכן, מומלץ לסנן עם רשת לא מתכתית ולהשתמש בכף עץ וכלי זכוכית בלבד.
אני השתמשתי בכף חד פעמית ולא קרה שום נזק.
מחקאני השתמשתי בכף חד פעמית ולא קרה שום נזק.
מחקאיל אני יכולה להכין גבינה מהחלב מרקם של היוגורט של הפטריה יוגית קפיר ? לפעמים אני לא מספיקה לשתות הכל ויש לי כמות יפה להכין גבינה לצערי אין לי מושג איך אשמח לשמוע ממך תודה רבה
השבמחק